Boeken

Je blik verruimen en nieuwe perspectieven toelaten kan ook prima in je eentje. Op een rustige plek, wanneer het jou past, met een boekje in een hoekje.
Wat denk je van deze?

HEEL de dokter

leven en werken met zin

Loopbaanpocket HEEL de dokter is een inspirerend, onorthodox boek voor medici van alle leeftijden en specialisaties die hun zin in het werk willen (her)vinden, behouden of versterken. Een boek vol ideeën en prikkelende vragen over je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Met herkenbare beschrijvingen van de verschillende loopbaan- en levensfasen.

Een boek dat uitdaagt, raakt, in beweging en aan het denken zet. Met humor, in woord en beeld, is het een kleurrijke ontdekkingsreis naar mogelijk minder bekende gebieden van jezelf. Verwacht geen strakke inhoudsopgave, maar laat je juist verrassen door het onverwachte en onbekende. Net als in je loopbaan is het de uitdaging die route te vinden die op jouw lijf geschreven is. Zodat jij de beste arts wordt die jij kunt zijn.

Ook uitermate geschikt voor opleiders, (loopbaan)coaches en supervisoren van medici. Een bestseller met al meer dan 8000 verkochte exemplaren.

In de media

Wat maakt je blij? – interview Medisch Contact – oktober 2019

Een leven lang aio – arts in ontwikkeling – Arts en Auto, mei 2015

Elke a(n)ios aan de MCL Academie ontvangt dit bijzondere -en ook heel gewone- boek bij de start van het opleidingstraject. Een handig houvast in ‘alledaagse’ zaken van het worden, zijn en blijven van een medische professional’.

Ook op zoek naar een bijzonder geschenk voor (aankomende) zorgprofessionals?

Geef ‘HEEL de dokter’ cadeau en profiteer van een aantrekkelijke korting vanaf 10 boeken. Bij een grotere oplage is het mogelijk het boek te personaliseren, met een eigen voorwoord voorin of een logo op de omslag.

Een collega attenderen op dit boek?

Doktersblik

Doktersblik

52 kaarten met vragen en illustraties

Gebruik dit ‘Doktersblik’ om de gesprekken over je artsenleven te verdiepen, verruimen of verhelderen. In je eentje of samen met collega’s. Begin er je werkdag, hei-dag, intervisie of teamoverleg mee. Trek tijdens de koffie een kaart uit de stapel voor een collega. Hang wekelijks een nieuwe vraag op het prikbord in de kantine of koffieruimte.

‘A question a day keeps the doctor awake’ 😉

Bij het ontwikkelen van jezelf, als mens en als dokter, zijn vragen minstens zo waardevol als antwoorden. Vragen kunnen je voeden, helpen je perspectief te verruimen en uitdagen om verder te denken. Deze vragenset maakt elke goed uitgeruste dokterstas helemaal compleet. Je kunt er het belangrijkste instrument dat jij als (aankomend) dokter tot je beschikking hebt mee aanscherpen: jouw unieke doktersblik.

Doktersblik verschijnt medio 2021

Ik ben inmiddels de gelukkige bezitter van 'the best of' van Doktersdialogen. Nu op zoek naar inspirerende mensen om de dialoog mee aan te gaan.
Deborah van der Stoep
reumatoloog
Deze zinnige vragen passen HEEL mooi in onze kletspot met levensvragen voor bij de koffie.
Edward Knol
huisarts
Uitnodigende vragen die perfect passen in onze jaarlijkse scheurkalender.
Compendium Geneeskunde
De mogelijkheden om mooie, verrassende, ongemakkelijke, inspirerende of openhartige gesprekken te voeren zijn eindeloos.
Team www.doktersdialogen.nl
Arzt Arztin als Ganzes

Arzt & Ärztin als Ganzes

sinnvoll arbeiten, sinnvoll leben

Arzt & Ärztin als Ganzes – sinnvoll arbeiten, sinnvoll leben ist ein Buch voller Ideeen für Ärztinnen und Ärzte, die neue Impulse in ihrer Arbeit und ihrem Leben suchen. Für Mediziner*innen aller Altersgruppen und Spezialisierungen, die den Sinn in ihrer Arbeit (wieder)finden, behalten oder stärken wollen.

Dieses inspirierende Buch hat in den Niederlanden seinen Weg zu mehr als 8000 Mediziner*innen gefunden. Es wurde adaptiert und angepasst an die deutsche medizinische Welt in Zusammenarbeit mit Expertinnen und Experten der Fakultät für Medizin, Technische Universität München (TUM MEC).

In die Presse

Damit Ärzte nicht zu Patienten werden – Der Hausarzt – März 2021

Ein Leben lang auf Entdeckungsreise nach Neuland – aha24x7.com – Dezember 2020

the WHOLE doctor

living and working with zest

This pocket guidebook for a wholesome doctors career is packed with ideas for physicians who strive to explore and deepen their self-awareness. (Re)discover, maintain, or strengthen your zest in work and life.

In the Netherlands this book has found its way to more than 8000 physicians of all ages and specialties. To unlock the potential of the WHOLE doctor in English, we are currently looking for a collaborationpartner in the UK, USA, Canada, Australia or New-Zealand. A translation and preview are available. We kindly invite you to contact us if you are interested in copromoting this insighfull bestseller.

Voor een optimale mobiele beleving van deze site: houd je telefoon rechtop vast.